Καταμέτρηση ψήφων σε χρόνο ρεκόρ στις εθνικές εκλογές: Μετά τις 9 το βράδυ το αποτέλεσμα στο 80% των τμημάτων – Τα μεσάνυχτα οι σταυροί στους υποψηφίους

Η καταμέτρηση των ψήφων στις φετινές εθνικές εκλογές θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ στην ιστορία της υπόθεσης αυτής, καθώς τα αποτελέσματα από το 80% των εκλογικών τμημάτων θα βγουν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ. Πριν από τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση των σταυρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. .


Το ρεκόρ βέβαια, έχει να κάνει με τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν σε αυτές τις εκλογές. Η πιο σημαντική έχει να κάνει με τα 20.000 τάμπλετ που θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι , για να μεταφέρουν άμεσα στις βάσεις τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τους τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στην επερχόμενη αναμέτρηση θα καλυφθεί εκτός απροόπτου όλη η χώρα με το λεγόμενο SRT – το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων – εγκατεστημένο σε τάμπλετ.

Έτσι περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (στις 20:00), ενώ ήδη από τις 21:00 με 21:30 θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς με σαφές αποτέλεσμα στο 80% της επικράτειας.

Οι αλλαγές


Μέχρι σήμερα, μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων τα τηλεγραφήματα κατευθύνονταν στον Δήμο της περιοχής τους, από εκεί στην Περιφέρεια και ακολούθως στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Από τις επερχόμενες εκλογές κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα διαθέτει το δικό του τάμπλετ προκειμένου να μεταδίδει απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα του εκλογικού του κέντρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σε μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 8 το βράδυ, θα έχουμε ασφαλές αποτέλεσμα στο 25% της επικράτειας, ενώ στις 9 μ.μ. θα έχουμε αποτέλεσμα στο 80% της επικράτειας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *