Ιωάννης Μασούτης – ΚΕΕΕ: «To μέλλον της εργασίας είναι ψηφιακό»

Σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει ταχύτατα, η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων αποτελεί μονόδρομο. Με καταλύτη την πανδημία και σημαντικές παρεμβάσεις από την πλευρά του κράτους, η Ελλάδα από ουραγός της Ευρώπης σε θέματα ψηφιακής οικονομίας, έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου. Ακολούθως αλλά και παράλληλα, οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή εποχή, υιοθετώντας ψηφιακά εργαλεία και νέες τεχνολογίες. 


Ακόμα και επιχειρήσεις οι οποίες ήταν διστακτικές απέναντι στην τεχνολογία, τώρα αναγνωρίζουν τη σημασία της. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων δεν είναι πλέον προαιρετικός. Είναι πλέον απαραίτητος για την επιβίωση και την ανάπτυξη. Για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανταγωνιστικές και να μεταβούν ομαλά στην επόμενη ημέρα, πρέπει να υιοθετήσουν τα νέα ψηφιακά εργαλεία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης. Η ψηφιοποίηση λειτουργεί προς όφελος μία εταιρείας -είτε μεγάλης, είτε μικρής και μεσαίας- από τον εξορθολογισμό εσωτερικών διαδικασιών και τη μείωση του κόστους λειτουργίας έως τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθύνεται μία επιχείρηση. 

Σημαντικός είναι ο ρόλος των Επιμελητηρίων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην κοινότητά τους, και σε ζητήματα ψηφιοποίησης. Τα Επιμελητήρια δύνανται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ψηφιοποιηθούν παρέχοντας εκπαίδευση και κατάρτιση, διευκολύνοντας συνεργασίες και συνεργασίες, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης και καθοδήγησης, υποστηρίζοντας πολιτικές που ενισχύουν την ψηφιακή οικονομία και παρέχοντας πόρους και πληροφορίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το μέλλον της εργασίας είναι ψηφιακό και οι επιχειρήσεις που αποτυγχάνουν να αγκαλιάσουν αυτόν τον μετασχηματισμό κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από τους ανταγωνιστές τους. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *