Η Κύπρος έκανε δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ στην Πολεμική Αεροπορία στην μνήμη των ηρωικών πιλότων του F-4 Phantom που συνετρίβη στην Ανδραβίδα

Η Κύπρος αποφάσισε να κάνει δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ στην Πολεμική Αεροπορία στην μνήμη των ηρωικών πιλότων του F-4 Phantom ( ο ένας πιλότος ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας βρέθηκε νεκρός, ενώ αναζητείται ακόμα ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης) που συνετρίβη στην Ανδραβίδα.


Την δωρεά ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, από το Μάτι όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κόστος των έργων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα 11 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα από δωρεές των Κυπρίων πολιτών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν στο Μάτι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η επίσκεψη μου συμπίπτει με τραγικό γεγονός και θα δοθούν 2,5 εκατομμύρια στην Πολεμική Αεροπορία», είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Οι ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο Μάτι προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα λέγοντας ότι εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *