Η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την κηδεία – Στις 12 η τελετή, που θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το τελετουργικό της κηδείας, ανακοίνωσε την ώρα που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και τις ώρες του λαϊκού προσκυνήματος.


Η οικογένεια ζήτησε επίσης στην ανακοίνωσή της, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε συγκεκριμένα κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση της οικογένειας του  τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.


Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:


«ΕΛΠΙΔΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΑΠΟ ΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν θα ταφεί με στολή αλλά με πολιτικά ρούχα ενώ το φέρετρο θα είναι σκεπασμένο  με την ελληνική σημαία.

Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών μόνο 190 άτομα. Εκεί θα βρίσκονται βασιλείς, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Κωνσταντίνου αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν μέλος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η πομπή προς το Τατόι όπου θα γίνει η ταφή.

Η οικογένεια θα παραθέσει δείπνο στους προσκεκλημένους της στις 19:00 σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι γαλαζοαίματοι, που θα δώσουν το παρών

Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί ότι την Κυριακή θα φτάσουν στην Αθήνα ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα.

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει και η Βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του Κωνσταντίνου, Άννας Μαρίας. Μέλη και την βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποια θα είναι αυτά. Ίσως στην Αθήνα να βρεθεί, πάντως, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *