Γιώργος Πατούλης για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: «Πράξη ευθύνης για την Περιφέρεια η προστασία»

 

Η εξάλειψη του φαινομένου της εγκατάλειψης των ζώων, θα επιτευχθεί με την «αλλαγή νοοτροπίας και την εμπέδωση του αισθήματος της υπευθυνότητας απέναντί τους», τονίζει ο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε δήλωση του για τη Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


Επισημαίνει ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε την ευθύνη μας για το πώς ζώα, από σύντροφοι στην καθημερινότητά μας, καταλήγουν εγκαταλελειμμένα, χωρίς στέγη, τροφή, περιφερόμενα και απροστάτευτα», υπογραμμίζοντας τη στάση της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ως Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας «ως πράξη ευθύνης την προστασία τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων» διοργανώνουμε δράσεων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες.

Ο κ. Πατούλης υπενθυμίζει την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για το ζήτημα αυτό που διατηρεί η Περιφέρεια καθώς και τις σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, που εξασφάλισε κατά την περίοδο της πανδημίας ενώ χρηματοδότησε και την προμήθεια ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Κλείνοντας εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα αναπτυχθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας των ζώων καθώς «τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *