Γεωργιάδης: Χυδαίο και άδικο το πρωτοσέλιδο της Αυγής για το θέμα του παιδικού καρκίνου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επικρίνει με ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο αναφέρεται στον παιδικό καρκίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι παραπάνω από χυδαίο, είναι άδικο έναντι μίας προσπάθειας που μόνον καλό έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει στη Χώρα μας. Ντροπή»!


Σε εκτενή αναφορά του στο θέμα ο κ. Γεωργιάδης τονίζει τα εξής:

«Στη χώρα μας, περίπου 300 με 350 παιδιά και έφηβοι ετησίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

Το 80% των παιδιών αυτών, προσέρχεται στην Ογκολογική Μονάδα για θεραπεία του Νοσοκομείου «Ελπίδα» εντελώς δωρεάν.

Μιλάμε δηλαδή για περίπου 280 παιδιά κάθε χρόνο. Από αυτά τα παιδιά, 3 στα 4 γίνονται εντελώς καλά, και γύρω στα 70 παιδιά υποβάλλονται κάθε χρόνο σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, βρίσκοντας έναν συμβατό δότη, χάρη και στην πολύ μεγάλη συνεισφορά της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».


Την τελευταία δεκαετία στην Μονάδα αυτού του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί 40.776 νοσηλείες, 183.950 ημερήσιες νοσηλείες και συνολικά 1.402 μεταμοσχεύσεις.


Πρόσφατα, για 1η φορά στην Ελλάδα στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους, που είναι και το πρώτο που λειτούργησε στην χώρα μας και αποτελεί δωρεά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», παρασκευάσθηκαν γενετικά τροποποιημένα κύτταρα για την θεραπεία της ανθεκτικής οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας για δύο (2) ασθενείς. Γεγονός που αποτελεί μια σπουδαία πρωτοπορία για την χώρα, αλλά και για τα ιατρικά δεδομένα παγκοσμίως!

Δεν σταματούν όμως εδώ. Στόχος τους παραμένει να σώσουν τις ζωές όλων των παιδιών. Να γίνονται καλά 4 στα 4 παιδιά. Για τον λόγο αυτό φροντίζουν η Ογκολογική Μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παραμένοντας στην πρωτοπορία.

Η αλλαγή στο νομικό πρόσωπο του Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» έγινε για να μπορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα να αγοράζει μηχανήματα, να δέχεται δωρεές, να συμμετέχει σε δράσεις στο εξωτερικό κλπ και γενικά χωρίς χρονοκαθυστέρηση να συναγωνιστεί τα καλύτερα αντίστοιχα νοσοκομεία του κόσμου. Όλα αυτά πάντοτε υπό Κρατική εποπτεία κατά τα πρότυπα του Ωνασείου Νοσοκομείου ή του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στην Θεσσαλονίκη.

Όλη αυτή την προσπάθεια η «Αυγή» σήμερα την παρουσίασε ως «Business με τον παιδικό Καρκίνο»…πλέον και η ντροπή ντρέπεται με τους Συριζαίους, μόνον αυτό έχω να δηλώσω ως πρώην Υπουργός Υγείας που ξέρω από πολύ κοντά πόσα έχει προσφέρει στα παιδιά αυτά και στις οικογένειες τους όλα αυτά τα χρόνια η «Ελπίδα» και προσωπικά η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μία Κυρία που κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν της βρήκε ένα έστω το παραμικρό ψεγάδι»!


Δείτε εδώ την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Γεωργιάδης: Χυδαίο και άδικο το πρωτοσέλιδο της Αυγής για το θέμα του παιδικού καρκίνου”