Φτάνει το Market Pass: Ο Οικονόμου ξεδίπλωσε την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Τη θέση της ότι τα επιδόματα για τους καταναλωτές θα συνεχιστούν όσο είναι μειωμένη η αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου.


Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρόκειται να μπει σε εφαρμογή η κάρτα αγορών, το «Market Pass», με την οποία θα χορηγείται στους καταναλωτές με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε μια ιδιαίτερα αυξημένη και ενισχυμένη περίμετρο, το 10% του κόστους των βασικών αγορών τους, μέχρι βεβαίως ενός συγκεκριμένου ποσού ανάλογα με τα εισοδηματικά τους επίπεδα και με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. Έτσι για παράδειγμα κάθε τετραμελής οικογένεια θα εισπράττει 52 ευρώ το μήνα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα στοιχεία του πανευρωπαϊκού δείκτη HEPI (Household Energy Price Index) για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι οι τιμές ρεύματος στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραμένουν στη χώρα μας πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Αποδεικνύεται έτσι ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, συνεχίζει να παράγει απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες καταναλωτές. Η ουσιαστική στήριξη των καταναλωτών, η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές, έχουν πάρει πλέον στον τόπο μας μόνιμα χαρακτηριστικά. Και η πολιτική αυτή -όπως έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- θα συνεχιστεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *