Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις οικισμών

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις νότια του Ρεθύμνου καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
 


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο του Αγίου Γεωργίου.


Εναέριες και επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες
Στα πύρινα μέτωπα νότια του Ρεθύμνου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής τόσο από τη γη όσο και από τον αέρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.


Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού από τον αέρα δίνουν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ αναμένεται άλλο ένα. Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με ιδία μέσα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *