Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από τη μαραθώνια απολογία τους.


Ειδικότερα, οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών.

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία της απολογίας του, που διήρκησε πάνω από 9 ώρες, καθώς και οι πέντε συνοριοφύλακες παρουσιάστηκαν στις 9:45 το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες, Παρασκευή, για να απολογηθούν.

Όπως είναι γνωστό οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας, που αριθμεί 2.500 σελίδες.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλάκων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *