Ευλογιά των Πιθήκων – ΠΟΥ: Λήξη της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Τη λήξη του “συναγερμού” για την παγκόσμια υγεία από την εξάπλωση της “Ευλογιάς των Πιθήκων” κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμερα, Πέμπτη. 


Στην απόφαση αυτή οδήγησε το γεγονός ότι τους τελευταίους τρεις μήνες οι χώρες ανέφεραν σχεδόν 90% υποχώρηση των κρουσμάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγιεσούς.

«Χθες συνεδρίασε η επιτροπή έκτακτης ανάγκης και μου συνέστησε ότι η πολυμερής επιδημία της ευλογιάς δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος. Αποδέχθηκα αυτή τη συμβουλή. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η ‘mpox’ δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για την παγκόσμια υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ είχε κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την παγκόσμια υγεία εξαιτίας της Ευλογιάς των Πιθήκων των περασμένο Ιούλιο, τη στιγμή που περισσότερα από 87.000 κρούσματα και 140 θάνατοι είχαν αναφερθεί σε 111 χώρες από τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Ευλογιά των Πιθήκων – ΠΟΥ: Λήξη της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης”