Ερευνούν κι άλλες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα

Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης, στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 37χρονος πατέρας τριών παιδιών συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής και την Τρίτη πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενος για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.


 
Η υπόθεση της ανήλικης, που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα βίωσε στα χέρια του ιερέα, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη που θα απασχολήσει τη δημοσιότητα. Ήδη, μία 19χρονη σήμερα γυναίκα, κατήγγειλε ότι ο ιερέας την προσέγγισε στο παρελθόν και της προσέφερε 50 ευρώ, προκειμένου “να της αφιερώσει μία ώρα από τη ζωή της”. Η κοπέλα έχει κληθεί από το Τμήμα Ανηλίκων, ώστε να καταθέσει τη μαρτυρία της. Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούσε ο 37χρονος είναι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega, ότι η 19χρονη έχει αποθηκεύσει στο τηλέφωνό της τον αριθμό του κινητού του ιερέα με το όνομα “μην το σηκώσεις”.

Έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ερευνούν κι άλλες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα και ήδη τα στόματα ανοίγουν στην ενορία του, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος μαρτυρίες γειτόνων. Φαίνεται, πως πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έπεσαν από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις της ανήλικης για τον 37χρονο, ο οποίος φέρεται να προσέγγιζε τα κορίτσια στο κατηχητικό και να προσπαθούσε να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα το mega, συγγενής της ανήλικης αποκάλυψε ότι φέρεται να εκβίαζε το κορίτσι μετά τον πρώτο βιασμό, ότι θα δείξει βιντεοσκοπημένο υλικό σε οικείους της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα την ξανασυναντήσει, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε ένας καθηγητής του κοριτσιού, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί τα όσα συνέβαιναν και την παρότρυνε να τα καταγγείλει.

Από την αστυνομία, εκτιμούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση και καλούν όσους γνωρίζουν για τη δράση του, να απευθυνθούν στις Αρχές. Ο 37χρονος, με καταγωγή από την Άρτα, έχει πατέρα και αδελφό, που επίσης είναι ιερείς. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κληρικός τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *