Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Εντοπίστηκαν σε χρόνο μηδέν οι δράστες – «Ήταν αναρχικοί, όλοι ταυτοποιήθηκαν», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει ήδη τους δράστες της επίθεσης και του προχθεσινού (10.3.2023) ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια και τόνισε ότι όλοι τους είναι αναρχικοί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει βελτιωθεί σημαντικά και πως οι συγκεκριμένοι που επιτέθηκαν στον αρχηγό του ΜΕΡΑ25 , θα συλληφθούν όλοι καθώς έχουν ταυτοποιηθεί.

«Ήταν μπαχαλάκηδες, ήταν αναρχικοί αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη», είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής στο MEGA και τόνισε ότι οι δράστες είναι… γνωστοί της ΕΛΑΣ «Αυτά τα παιδιά έχουν προσαχθεί πολλές φορές για επεισόδια», δήλωσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι ένας από τους αναρχικούς, αυτός που έχει ήδη συλληφθεί φέρεται να κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή της επίθεσης και «παρόλο που κατέγραφε με την κάμερα, χτύπησε κι αυτός» τον πρόεδρο του κόμματος.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα άτομα. όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια να χτυπήσουν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος. Θα τους συλλάβουμε όλους γιατί πλέον ξέρουμε ποιοι είναι», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.


«Δεν έχουν καμία σχέση αυτοί οι μπαχαλάκηδες με τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τα Τέμπη. Να τους διαχωρίσουμε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτός που κρατάει τη μολότοφ και την πετάει σε αστυνομικό δεν έχει σχέση με αυτόν που διαδηλώνει ήσυχα», είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής


Η ταχύτητα αντίδρασης της ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς αμέσως μετά την επίθεση με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου. Σε χρόνο μηδέν συνελήφθη ένας 17χρονος αντιεξουσιαστής, που φέρεται να μετείχε στην επίθεση και να κατέγραφε και τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη με κινητό.

Ο Βαρουφάκης είχε μιλήσει αρχικά για μπράβους, αλλά ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ξακαθαρίσει ότι πρόκειται για αναρχικούς και τελικά δείχνει να δικαιώνεται περίτρανα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *