Επίσκεψη Περιφερειάρχη στη Βαρβάκειο Αγορά – Εντατικοί οι έλεγχοι στις τιμές ενόψει Πάσχα – Γ. Πατούλης: «Στόχος η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών»

 

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την αγοραστική κίνηση αλλά και για τα επίπεδα των τιμών στα προϊόντα ενόψει του Πάσχα.


Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Γ. Στρατιδάκης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Α. Νιώτης και ο Πρόεδρος των Οπωροπωλών Κ. Βασιλόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή. Ζήτησε να ενημερωθεί για τη διακύμανση των τιμών και την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας ενόψει του Πάσχα. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση της Βαρβακείου, θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς.

Επιπλέον, κατόπιν σχετικής συζήτησης με τη διοίκηση της Αγοράς, σημείωσε ότι, παρόλο που το θέμα της ανάπλασης της Βαρβακείου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής, θα συζητήσει με τον Δήμο Αθηναίων τις προοπτικές συνεργασίας για την ανάδειξη αυτού του ιστορικού εμπορικού τοπόσημου στην καρδιά της πρωτεύουσας, που μπορεί να εκσυγχρονισθεί και να αλλάξει πρόσωπο, προσελκύοντας ενδιαφέρον και τουριστική επισκεψιμότητα, στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης.


Εντατικοί οι έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής


Να σημειωθεί ότι με εντολή του περιφερειάρχη όλο αυτό το διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής, από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου, Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Υγειονομικού.

Ενδεικτικά το διάστημα της περιόδου του Πάσχα από 01-4-2023 έως και 12 /4/2023, η Διεύθυνση Ανάπτυξης ΚΤ Αθηνών διενήργησε 138 ελέγχους σε (super market, αρτοποιία – ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ψαράδικα,mini market, εστίαση και πρατήρια υγρών καυσίμων) κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 12 επιχειρήσεις και θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής διενήργησε 250 ελέγχους.

Τέλος η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας διενήργησε 100 ελέγχους σε ζωικά προϊόντα και 73 ελέγχους σε φυτικά προϊόντα.


Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης , μετά την επίσκεψη στη Βαρβάκειο και τη σχετική ενημέρωση που έλαβε, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Πραγματοποιούνται καθημερινά έλεγχοι στην αγορά και σήμερα διαπίστωσα και εγώ και οι συνεργάτες μου ότι οι έλεγχοι εξασφαλίζουν αφενός την πιστότητα της ποιότητας του προϊόντος, ενώ σε ότι αφορά τις τιμές, βρισκόμαστε στα περσινά επίπεδα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά, με αίσθημα ευθύνης από μικτά κλιμάκια με το Υπουργείο Ανάπτυξης και με την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που προμηθεύονται οι καταναλωτές είναι ασφαλή και ποιοτικά.

Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που με αυταπάρνηση κάνουν τους ελέγχους που απαιτούνται. Δεν λειτουργούμε τιμωρητικά για κανέναν, ας γνωρίζουν όμως όλοι πως όταν δεν τηρούνται όσα προβλέπουν οι νόμοι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα προκειμένου να αποτρέψουμε φαινόμενα αλλοίωσης της ταυτότητας των προϊόντων, αλλά και να προστατεύσουμε την υγεία των καταναλωτών.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *