Ελληνικό: Ξεκινάει η κατασκευή του ουρανοξύστη Riviera Tower – Θα αποτελέσει το ψηλότερο «πράσινο» κτήριο στη Μεσόγειο

Προχωράει η κατασκευή του ουρανοξύστη Riviera Tower στο Ελληνικό, μετά την με την υπογραφή της σύμβασης την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ Lamda και Bouygues Batiment International – Intrakat.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτηριακό έργο κατοικιών που έχει δρομολογηθεί στη χώρα μας, ενώ θα αποτελέσει το ψηλότερο «πράσινο» πολυώροφο κτήριο στη Μεσόγειο, καθώς θα υψώνεται 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, με το κόστος του να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, θα αποτελέσει και το υψηλότερο κτίριο της Αθήνας, αλλά και της Ελλάδας, αφού όταν ολοκληρωθεί θα ξεπερνά κατά πολύ το σημερινό ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας, τον Πύργο Αθηνών που έχει ύψος 103 μέτρα, 28 ορόφους και αποπερατώθηκε το 1972.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, με σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου που θα ενισχύει το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Όλες οι κατοικίες θα είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, θα είναι ένας από τους πιο «πράσινους» ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.


Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έγινε από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη ΑΕ.». Αντίστοιχα οι στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Ελληνικό: Ξεκινάει η κατασκευή του ουρανοξύστη Riviera Tower – Θα αποτελέσει το ψηλότερο «πράσινο» κτήριο στη Μεσόγειο”