Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Εύα Καϊλή – Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι

 

Η Εύα Καϊλή βγαίνει από το φυλακή και αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και φυσικά βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.


Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ζητήσει εδώ και καιρό την αποφαυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, αλλά οι βελγικές αρχές δεν είχαν δεκτά τα αιτήματα που είχε καταθέσει μέσω των νομικών της.

Το τελευταίο της αίτημα όμως, φαίνεται ότι απέσπασε το «ναι» των Βέλγων δικαστών και έτσι η Εύα Καϊλή που είχε προφυλακιστεί για το Qatar Gate βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την απόφαση για την Εύα Καϊλή ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί τόνισε πως «δεν θα  σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή στις Βρυξέλλες για την υπόθεση του μετά και την χθεσινή αποφυλάκιση (με βραχιολάκι) του Μαρκ Ταραμπέλα.


Να θυμίσουμε πως ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της  Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.


«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μεχρι τελος», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αμέσως έγινε άρση της βουλευτικής της ασυλίας, ενώ διεγράφη από τον ΠΑΣΟΚ και παύθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάρεν στις Βρυξέλλες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *