Εκλογές στην Τουρκία – Live ενημέρωση: Έκλεισαν οι κάλπες – Παντοδυναμία Ερντογάν με το 16,21% καταμετρημένο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας των πολιτών για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, αφού οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00, με τα εκλογικά τμήματα να περνούν γοργά στην καταμέτρηση των ψήφων. 


Να σημειωθεί ότι Τουρκία δεν έχει exit polls, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός ωρών από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά εκλογικών παρατυπιών σε ολόκληρη την Τουρκία, ενώ μεταξύ άλλων, λέγεται ότι σημειώθηκαν επιθέσεις κατά εκλογικών αντιπροσώπων και παρατηρητών, αλλά και ότι υπήρξαν και περιπτώσεις ψηφοφόρων που εξακολουθούν να εμφανίζονται στους εκλογικούς καταλόγους αν και έχουν πεθάνει.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!», είναι το πρώτο μήνυμα του Τούρκου προέδρου μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στο 62.17% ο Ερντογάν, στο 37.83% ο Κιλιντσντάρολγου

Με καταμετρημένο το 16.21% των ψήφων, ο Ερντογάν μεγαλώνει τη διαφορά του έναντι του Κιλιντσντάρολγου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *