Εκλογές 2023: Τα ενισχυμένα ποσοστά των “μικρών” με βάση το exit poll

Ενισχυμένα εμφανίζονται τα ποσοστά των μικρών κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα της πλήρως ενσωμάτωσης των exit polls σε σύγκριση με τα ποσοστό που έλαβα στις εκλογές του 2019. 


Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ εμφανίζεται από το exit poll να λαμβάνει ποσοστό 6-8%, ενώ το 2019 κατέλαβε 5,3%. Άνοδο όχι αμελητέα που πιστώνεται στον καθαρό λόγο που επέδειξε το κόμμα απευθυνόμενο στο αριστερό ακροατήριο την τελευταία τετραετία με αντίστοιχη ροπή και προς τα στρώματα της νεολαίας. 

Η Ελληνική Λύση, ένα προσωποπαγές κόμμα, εκτιμάται από τους δημοσκόπους στο 3,5-5,5%, ενώ το 2019, όταν για πρώτη φορά είχε επιτύχει την εκπροσώπησή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είχε τερματίσει στο 3,7%.

Το ΜέΡΑ 25, ένα επίσης προσωποπαγές κόμμα, επικεντρωμένο στην προσωπικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται πως επιτυγχάνει για δεύτερη φορά την είσοδό του στη Βουλή. Αυτή τη φορά το ποσοστό του υπολογίζεται σε 2,5-4,5%, εν συγκρίσει με το 3,44% του 2019.

Τέλος η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζεται ως η έκπληξη των εκλογών αφού μόλις στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφάνισε ποσοστά που την έφερναν κοντά στη Βουλή. Στα αποτελέσματα του exit poll εμφανίζεται με ένα προσδοκώμενο ποσοστό 2,2-4,2%, έναντι 1,47% το 2019.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *