Εκλογές 2023: Ψήφισε στο Πέραμα ο Γιάνης Βαρουφάκης – «Η δημοκρατία είναι ατελής, είναι κολοβή, αλλά δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε πριν από λίγο στις εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Πέραμα.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439).

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις εκλογές και άσκησε κριτική για την δημοκρατία, ενώ ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές δεν υπάρχουν αδιεξοδα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε αρχικά: «Αυτά τα 1-2 λεπτά πίσω από το μπλε παραβάν είναι μια μαγική στιγμή κυρίαρχης απόφασης. Θυσιάστηκαν πολλές γενιές για να τα ζούμε, έχουμε υποχρέωση να τα ζήσουμε, όχι στην αποχή, ακόμα και λευκό ψηφίστε. Βέβαια αυτά τα μαγικά λεπτά, το μόνο που μας προσφέρουν, το μόνο που μας εξασφαλίζουν είναι η ελπίδα. Σε μια όμως χώρα που τα λαϊκά εισοδήματα, είναι σε σχέση με πριν 13 χρόνια.. όταν ορδές νέων ανθρώπων έχουν φύγει από τη χώρα…».

«Η δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε και πρέπει να την κάνουμε πραγματική», συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Ερωτηθείς αν υπάρχει plan b για το αποτέλεσμα, είπε ότι «πάντοτε η ζωή έχει plan b» και διαμήνυσε πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κυρίως στην πολιτική», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *