“Εκκλησία των Εθνών”: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τον επικεφαλής της αίρεσης

Ένοχοι για τη λειτουργία χώρου λατρείας χωρίς άδεια, κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και ο στενός του συνεργάτης.


Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης 2 μηνών και 15 ημερών, ενώ οι ποινές τους ανεστάλησαν επί 3ετία.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί πέρσι το καλοκαίρι, μετά από έλεγχο της Αστυνομίας σε πρώην νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για τελετές με εξορκισμούς, στην πλατεία Αριστοτέλους, γεγονός που είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση.

Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορούμενων ανέφεραν ότι τα άτομα που βρέθηκαν στο χώρο πραγματοποιούσαν εθελοντικά εργασίες, ενώ τόνισαν ότι πρόκειται για «αναγνωρισμένη θρησκεία». Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, αυτοαποκαλούμενος «άνθρωπος του Θεού», στην απολογία του έκανε λόγο για «παρεξήγηση» από πλευράς της Αστυνομίας. «Μάλλον μπέρδεψαν τα γραφεία της αστικής μας εταιρίας με τον χώρο της θρησκευτικής λατρείας» είπε και πρόσθεσε: «Πραγματοποιούνταν εργασίες από κάποιους εθελοντές, έκαναν βαψίματα, ίσως στοκαρίσματα».

Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για το τί πρεσβεύει η πίστη του, ο ίδιος έκανε λόγο για «χαρισματική εκκλησία χριστιανικού δόγματος» και «πράξεις λατρείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών». «Έχουμε δυο γραμμές, μια γραμμή προσευχής και μία δεύτερη γραμμή ομολογιών». Όπως τόνισε ο ίδιος, ως χώροι λατρείας χρησιμοποιούνται υπαίθριοι χώροι, όπως βουνά, αλλά και μισθωμένες αίθουσες δεξιώσεων και συνεδριάσεων.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, φοιτητής Πολυτεχνείου, ο οποίος στην απολογία του αποκαλούσε τον συγκατηγορούμενό του «πάτερ».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για ““Εκκλησία των Εθνών”: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τον επικεφαλής της αίρεσης”