«Efharisto poli file» – Η φιλοκυβερνητική Hyrriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για την βοήθεια μετά τους σεισμούς

Με τίτλο «Efharisto poli file» η εφημερίδα Hyrriyet εκφράζει το δικό της «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη βοήθεια που έδωσε στους πληγέντες μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστροφή των δύο ομάδων της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους. «Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο προβάλλει επίσης τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ στα ΜΜΕ, Δημήτρη Ρούσσου ο οποίος ανέφερε: «Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία».

Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, αναφορά στο περιστατικό όπου η ελληνική ΕΜΑΚ διέσωσε από τα συντρίμμια την επόμενη του σεισμού ένα κοριτσάκι 6 ετών στην Αντιόχεια. Μάλιστα για το σχετικό περιστατικό η εφημερίδα δημοσίευσε και σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με άνδρες της ΕΜΑΚ να ξεσπούν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς μετά την διάσωση της 6χρονης.

Σημειώνεται ότι και χθες, Δευτέρα το τουρκικό μέσο αναφέρθηκε ξανά στην ελληνική βοήθεια, εστιάζοντας στο Καστελλόριζο και στο συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης που συνόδευε τα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού στο Καρς, το οποίο ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *