Δημοσκόπηση MARC για τον Ant1: Σε ανοδική τροχιά ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης – Σταθερά καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Στις 6,1 μονάδες καταγράφηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με με νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Ant1. Σταθερά πρώτος στην ερώτηση για καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε το διάστημα 5 έως 9 Μαΐου και με δείγμα 1.286 ατόμων από όλη την επικράτεια η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει ποσοστό 32,4% ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3%. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ στο 9% και το ΚΚΕ με 6%. Κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται τόσο το ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση με 3,3% και 3,2% αντίστοιχα, ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 10,5 %.

Πρωτιά και στην ερώτηση για το ποιον πολιτικό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες είχαμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκέντρωσε ποσοστό 36,9% έναντι 24,9% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκη με 5,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3,6% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3%

Στην ερώτηση για το πως κρίνουν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης, το 37,7% απαντά «αρνητικά», ενώ το 24,6% απαντά «θετικά». Ακολουθεί το «μάλλον θετικά» με 21,5% και το «μάλλον αρνητικά» 15,8%. Οι αρνητικές απόψεις αθροίζονται στο 53,5% ενώ οι θετικές στο 46,1%.

Μεγάλη πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία και στην παράσταση νίκης με τους πολίτες να απαντούν πως η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά πάνω από 6 μονάδες σε ποσοστό 21%, και ότι θα κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 6 μονάδων σε ποσοστό 44,2%. Ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά άνω των 6 μονάδων πιστεύει το 6%, ενώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρότερη διαφορά απαντά το 16,5%.


Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματος Κασιδιάρη, από το 3,6% που δήλωσε πως θα το ψήφιζε αν δεν είχε κοπεί από τον Άρειο Πάγο, το 20,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΕΑΝ, το 14,6% Ελληνική Λύση, το 13,3% Εθνική Δημιουργία, Νίκη το 9,5%, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται από 4,5%, με τους αναποφάσιστους να είναι στο 15,8%.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Δημοσκόπηση MARC για τον Ant1: Σε ανοδική τροχιά ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης – Σταθερά καταλληλότερος για Πρωθυπουργός”