Διεκόπη αγώνας Γ΄ κατηγορίας, λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Οι ποδοσφαιριστές της Ράγιο Μαχανταόντα, συλλόγου της Γ΄ κατηγορίας της Ισπανίας, αρνήθηκαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με τη Σεστάο Ρίβερ, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στον συμπαίκτη τους, Σικ Σαρ, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας αποβλήθηκε, ύστερα από φιλονικία που είχε με οπαδό πίσω από την εστία του, με αποτέλεσμα η ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και τον διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση.


Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, αρκετοί υποστηρικτές της Σεστάο Ρίβερ προσέβαλαν τον Σαρ, ύστερα από το δεύτερο γκολ που πέτυχε η ομάδα τους προς το τέλος του αγώνα. «Η ομάδα μας δεν θα συνεχίσει τον αγώνα, αφού ο παίκτης μας έγινε στόχος απαράδεκτων ρατσιστικών προσβολών» έγραψε η Ράγιο Μαχανταόντα στο X.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας που εδρεύει στην κοινότητα της Μαδρίτης, Χόρχε Κασάδο, πρόσθεσε μέσω ανάρτησής του στο Instagram: «Είναι απόλυτη ντροπή αυτό που συνέβη σήμερα… Ένα μέρος του γηπέδου να εκστομίζει ρατσιστικές προσβολές εναντίον του συμπαίκτη μας, Σικ Σαρ, λόγω του χρώματος του δέρματός του. Τι κρίμα, φαίνεται τρελό που είμαστε στο 2024 και έχουμε ηλίθιους ανεγκέφαλους στα γήπεδα να είναι απελευθερωμένοι… Είμαστε όλοι Σικ, όχι στον ρατσισμό».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *