Διαδηλώσεις για τα Τέμπη: Χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας – Έγιναν ήδη οι πρώτες συλλήψεις

Χιλιάδες κόσμου έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη σε διάφορα συλλαλητήρια που γίνονται εκεί από οργανώσεις.


«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ». Αυτό το σύνθημα φωνάζει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και έτσι τα μέλη της κοινότητας των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των δημοσίων υπαλλήλων αλλά χιλιάδες άλλοι πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο.

Μάλιστα στις διαδηλώσεις μετέχουν ακόμα και οργανωμένοι οπαδοί ομάδων


Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή.


Έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Οι πρώτες συλλήψεις

Αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν σε δύο συλλήψεις νεαρών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί εντόπισαν στα σακίδιά τους φωτοβολίδες και ένα ψεύτικο όπλο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων, που κινούνταν στην πορεία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Πορείες και σε άλλες πόλεις

Εκτός από την Αθήνα, είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Χανιά

Η Θεσσαλονίκη είναι στο… πόδι, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα να ξεκινά την πορεία προς τα δυτικά της πόλης. Η οδός Εγνατίας κατακλύστηκε από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οργανωτών και έδωσε το «παρών» στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.

Στη Λάρισα οι κινητοποιήσεις είχαν επικεφαλής τη νεολαία. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, ζητώντας την τιμωρία των υπεύθυνων για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *