Δεύτερο μέρος δημοσκόπησης Alpha: Σχεδόν «ισόπαλοι» στους Κεντρώους ψηφοφόρους – Στις 6,6 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πρώτο μέρος

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σήμερα Τρίτη.


Στην έρευνα, που κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου και παρουσιάστηκε χθες στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης αποδείχτηκε ότι η ΝΔ καλπάζει. Η δημοσκόπηση κατέγραψε διαφορά 6,6 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά ακόμα ερωτήματα.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 64%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ, δηλώνει το 22%.

Στο ερώτημα ποιο είναι το βασικό κριτήριο ψήφου οι πολίτες απαντούν: Πρόγραμμα/ εξαγγελίες σε ποσοστό 28% και ακολουθούν: η ιδεολογία με 25%, η μη σχέση του κόμματος από τη διαφθορά με 15%, η σύγκριση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με 14%, ο αρχηγός του κόμματος με 9% και οι υποψήφιοι των κομμάτων με 4%.


Πόσο πειστικές θεωρούν οι ψηφοφόροι τις εξαγγελίες των κομμάτων; Εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν: «Λίγο (21%) ή καθόλου (41%)» σε ποσοστό 62%, ενώ «Αρκετά (21%) και Πολύ (10%)» σε ποσοστό 31%.


Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της πειστικότητας των εξαγγελιών μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο καθώς «Λίγο (26%) ή Καθόλου (47%)» απαντά το 73% ενώ «Αρκετά (15%) και Πολύ (4%)» απαντά το 19%.

Οι αναποφάσιστοι δηλώνουν σε ποσοστό 31% χωρίς ιδεολογία, 21% κεντρώοι, 13% δεξιοί, 10% κεντροαριστεροί, 9% κεντροδεξιοί και 4% αριστεροί.

Όσοι προσδιορίζονται ως «Κεντρώοι» πάντως δηλώνουν ότι ψηφίζουν: Νέα Δημοκρατία 26%, ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 24%, ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 23% και αλλο κόμμα 15%.

Ερωτώμενοι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει – σε περίπτωση που κυβερνήσει ξανά – την πολιτική του 2015 – 2019, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 65% «ναι», ενώ το 26% θεωρεί πως «έχει αλλάξει».


Το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η απλή αναλογική δεν αποτελεί «ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», ενώ το 23% θεωρεί πως αποτελεί τέτοια ευκαιρία.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Δεύτερο μέρος δημοσκόπησης Alpha: Σχεδόν «ισόπαλοι» στους Κεντρώους ψηφοφόρους – Στις 6,6 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πρώτο μέρος”