Χίος – σύγκρουση φορτηγών πλοίων: Δεν δέχεται ελληνική βοήθεια το ένα πλοίο, στο οποίο το πλήρωμα είναι Τούρκοι

 

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και ώρα στο Λιμενικό μετά την σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων με ξένες σημαίες σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια Βόρεια – Βορειοδυτικά της Χίου.


Το ένα πλοίο από τα δυο που συγκορύστηκαν στη Χίο  έχει σημαία Βανουάτου και το άλλο Σιγκαπούρης. Στο πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα – όλοι Τούρκοι- και στο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης 19 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τα πλοία που είχαν… άδεια αμπάρια και δεν μετέφεραν φορτίο, δεν κινδυνεύουν με βύθιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Το ένα φορτηγό πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων που συγκρούστηκαν στα ανοιχτά της Χίου.


Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη έξι πλωτά του Λιμενικού, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι καλές.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *