«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη: Δεν πήρε άδεια για τις εκλογές – «Πράσινο φως» στο κόμμα Κανελλόπουλου

 

Ο Άρειος Πάγος έκανε μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο… έκοψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αντίθετα έδωσε το πράσινο φως στην συμμετοχή του κόμματος ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.


Ο Άρειος Πάγος συνεδρίασε σήμερα το βράδυ (02.05.2023) για να βγάλει την ετυμηγορία του για το ποιοι οι συνδυασμοί των κομμάτων θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και ποιοι όχι.

Ο Άρειος Πάγος έδωσε το “πράσινο φως” για το “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ενώ με ψήφους 9 -1 αποφασίστηκε το μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη “Εθνικό Κόμμα – Έλληνες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της σύνθεσης, ο αρεοπαγίτης Φώτης Μουζάκης, είχε άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνολικά “κόπηκαν” περισσότερα από δέκα κόμματα.


To σκεπτικό για το κόμμα Κασιδιάρη δεν έχει βγει ακόμα, αλλά πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόμμα Κασιδιάρη ήταν συνέχεια της Χρυσής Αυγής, άρα μιας εγκληματικής οργάνωσης, αφού στελέχη του κόμματος όπως ο Κασιδιάρης έχουν καταδικαστεί και είναι ήδη στη φυλακή. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *