Αττική: Αυτά είναι τα 5 μέλη συμμορίας που «ξάφριζε» καταστήματα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 5 αλλοδαπών, μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Η συμμορία εξαρθρώθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2791550 του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Πώς δρούσε η συμμορία

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Απρίλιο του έτους 2022, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα των ανωτέρω Υπηρεσιών αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας με διαρκή μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, νυχτερινές ώρες, με τη χρήση συνήθως φρεατίων ή άλλων αντικειμένων, προέβαιναν, με εναλλασσόμενη σύνθεση, στη θραύση των υαλοπινάκων της εισόδου καταστημάτων και εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.


Τα μέλη μετέβαιναν στα καταστήματα με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του ενός και στάθμευαν συνήθως σε ικανή απόσταση από αυτά, ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες των καταστημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *