Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: Στο Αρχείο οι υποθέσεις Παππά και Βελόπουλου

Στο Αρχείο τέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος οι υποθέσεις του Νίκου Παππά και του Κυριάκου Βελόπουλου. 


Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή είχε ξεκινήσει έρευνες κατά του Κυριάκου Βελόπουλου μετά από καταγγελίες βουλευτών του για παράνομες ενέργειες. Αμέσως ελέγχθηκαν τόσο τα οικονομικά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, όσο και των βουλευτών που προχώρησαν στις καταγγελίες, με την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο μετά την ολοκλήρωση των ερευνών. 

Όσον αφορά την υπόθεση του Νίκου Παππά, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατηγορούνταν για δωροδοκία μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Καλογρίτσα με αφορμή το άνοιγμα της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών. Όπως είχε καταγγείλει ο κ. Καλογρίτσας, πήρε 3 εκ. ευρώ από την οικογένεια των αδελφών Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Νίκου Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Παρόλα αυτά, όπως προέκυψε από την έρευνα δεν ευρέθησαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πρώην Υπουργό όπως επίσης ούτε και ξέπλυμα χρήματος από την πλευρά της οικογένειας Χούρι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: Στο Αρχείο οι υποθέσεις Παππά και Βελόπουλου”