Απόψε στην Ελευσίνα η άφιξη του C-130 που μεταφέρει 39 άτομα από το Σουδάν

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα προσγειωθεί απόψε, Πέμπτη, το C-130, που μεταφέρει ακόμα μια ομάδα διασωθέντων από το Σουδάν, μεταξύ των οποίων και 20 Έλληνες.


Το αεροσκάφος θα μεταφέρει με ασφάλεια 39 άτομα.

Οι υπόλοιποι απεγκλωβισθέντες είναι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και πολίτες τρίτων χωρών. Οι Έλληνες κομάντο φρόντισαν να πάρουν μαζί τους από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν και αρκετά κατοικίδια, τα οποία θα μεταφέρουν με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Στην αποστολή, συμμετείχαν Έλληνες κομάντο του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων και ένας διπλωματικός υπάλληλος.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων Ελλήνων και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.


Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το C-130 απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ασουάν (Aswan) της Αιγύπτου με προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ και προορισμό την Αεροπορική Βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ (Khartoum) στο Σουδάν.


Με την προσγείωση του Α/Φ στην Αεροπορική Βάση, το τμήμα SOF προέβη σε έλεγχο και εξασφάλιση της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα συνέδραμε στην διάσωση και επιβίβαση στο Α/Φ 39 πολιτών εκ των οποίων 20 από Ελλάδα, 1 από Γερμανία, 4 από Ισπανία, 5 από Ολλανδία, 1 από Σερβία, 8 από Φιλιππίνες, καθώς και 6 κατοικίδια (σκύλοι).

Στην συνέχεια, το Α/Φ απογειώθηκε με προορισμό την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Την εξέλιξη της επιχείρησης εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν και κατεύθυναν ζωντανά από το ΕΘΚΕΠΙΧ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *