Απογειώθηκε το C-27 από το Ασουάν για το Τζιμπουτί για να παραλάβει Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

 

Απογειώθηκε το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ασουάν της Αιγύπτου όπου βρισκόταν με προορισμό το Τζιμπουτί όπου θα παραλάβει Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.


Στο Τζιμπουτί ήδη βρίσκονται από σήμερα (24.4.2023) το πρωί 15 Έλληνες, που σώθηκαν από το Σουδάν όπου είχαν αποκλειστεί μετά τις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη χώρα ανάμεσα στο στρατό και παραστρατιωτική ομάδα.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι πέντε Έλληνες από το Σουδάν είχαν φτάσει στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους, όπως είχε ανακοινώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Antonio Tajani, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας, καταλήγει το υπουργείο.


Σήμερα το πρωί, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τον απεγκλωβισμό άλλων δέκα Ελλήνων από το Σουδάν.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *