Απίστευτη επίθεση Σοϊλού κατά του πρέσβη των ΗΠΑ: «Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία»

Ομοβροντίες με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά του Αμερικανού πρέσβη.


Όπως  μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Σουλεϊμαν Σοϊλού είπε: «Κάθε πρέσβης των ΗΠΑ που έρχεται στην Τουρκία έχει την αγωνία το πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας. Απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω απο την Τουρκία! Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω από την Τουρκία»!

Πυρά κατά της Δύσης και από τον Τσαβούσογλου

Η επίθεση Σοϊλού δείχνει το μένος που έχει τελευταία η Τουρκία με τις ΗΠΑ και για τα F-16 και για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και γενικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς που έχουν οι Αμερικανοί απέναντι στο άλλοτε αγαπημένο και κακομαθημένο τους παιδί.

Μένος βέβαια, έχει η Τουρκία και γενικά κατά της Δύσης. Έτσι την σκυτάλη από τον Σοϊλού, πήρε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σχολίασε την απόφασή των δυτικών χωρών να κλείσουν τα προξενεία της Κωνσταντινούπολης για λόγους ασφαλείας.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στην Δύση τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι αυτό ήταν σκόπιμο. Οι χώρες θα πρέπει να ενημερώσουν την Τουρκία εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή. Μας λένε, ‘έχουμε συγκεκριμένη πληροφορία, υπάρχει απειλή. Γι’ αυτό κλείνουμε’. Από ποιόν προέρχεται; Πού; Ποιος θα το κάνει; Δεν υπάρχει πληροφόρηση γι’ αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως τέτοιες ταυτόχρονες ενέργειες δεν δείχνουν μια αναλογική και συνετή προσέγγιση, αλλά αντιθέτως εξυπηρετούν μόνο την «ύπουλη ατζέντα τρομοκρατικών οργανώσεων».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *