Απάντησε η ΕΛΑΣ σε δημοσίευμα περί «στρατού φύλαξης» του Τάκη Θεοδωρικάκου: «Θεσμικά και συνήθη τα μέτρα»

Η ΕΛΑΣ έστειλε σήμερα την δική της ιδιαίτερη απάντηση στο δημοσίευμα περί «στρατού φύλαξης» του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η Ελληνική Αστυνομία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα προστασίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα, είναι τα συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι αντίστοιχα των προκατόχων του υπουργού.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει εξάλλου, ότι το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου -σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:

Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου – ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.

Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *