Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής – Παράταση και για τις εκλογές;

Νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή δημιουργεί η ανείπωτη τραγωδία με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που συγκλόνισε την Ελλάδα και άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες.


Με το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής 3/3 να αναβάλλεται μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους, ξεκίνησε και η συζήτηση για καθυστέρηση των εκλογών που αναμένονταν να διεξαχθούν στις 9 Απριλίου 2023.

Όπως είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναμενόταν να δοθούν απαντήσεις για την ημερομηνία των εκλογών καθώς και για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Παρότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε να μην αλλάξει τον εκλογικό σχεδιασμό για κάλπες στις 9 Απριλίου, εκτιμάται πως ίσως «αναγκαστεί» από τα ίδια τα γεγονότα.

Ως εναλλακτική ημερομηνία για τις κάλπες δίνεται η εβδομάδα μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 23 Απριλίου, και οι δεύτερες στις 28 Μαΐου.


Δυσκολία στην εξεύρεση ημερομηνιών είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.


Ως δεύτερη λύση θα μπορούσε να επιλεχθεί οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής να στηθούν στις 14 ή και στις 28 Μαΐου και οι δεύτερες της ενισχυμένης αναλογικής στις 25 Ιουνίου ή την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής – Παράταση και για τις εκλογές;”