Ανάρπαστα τα τουριστικά πακέτα για Ελλάδα – Η TUI Γερμανίας έχει πουλήσει ήδη το 50%

Φεύγουν… σαν νερό στη Γερμανία τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα.


Σύμφωνα με το capital.gr οι Γερμανοί τουρίστες… ψηφίζουν Ελλάδα δαγκωτό για τις διακοπές του και μάλιστα η TUI Γερμανίας έχει πουλήσει ήδη το 50% των ελληνικών τουριστικών πακέτων της.

Όλα δείχνουν έτσι οι Γερμανοί τουρίστες ξανάρχονται δυναμκά στην Ελλάδα από μια χώρα που αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή τουριστικών εσόδων για την ελληνική οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Γερμανίας Stefan Baumert, με αφορμή την έναρξη της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Ευρώπης, της ITB Berlin, ανέφερε πως το 50% των αεροπορικών θέσεων και των κλινών σε ορισμένα ελληνικά νησιά είναι ήδη κλεισμένο.

Κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατό


«Αν θέλετε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο ή τις Κυκλάδες, θα πρέπει να κάνετε κράτηση το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Διευθυντής Πωλήσεων της TUI Γερμανίας Benjamin Jacobi.


Ο CEO της TUI αναμένει ένα καλό καλοκαίρι σε κάθε περίπτωση – πάνω από τα επίπεδα του 2022: «Προορισμοί όπως η Κρήτη, η Ρόδος ή η Τουρκία σημείωσαν ήδη κορυφαία ποσοστά πέρυσι. Η Μαγιόρκα ήταν και πάλι πάνω από τα νούμερα του 2019 για πρώτη φορά». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η TUI αύξησε και πάλι τη χωρητικότητα στην πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων κατά 5 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το brand ξενοδοχείων της TUI, TUI Suneo, που απευθύνεται κυρίως σε νεαρότερους πελάτες, ο γερμανικός κολοσσός έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό τους με επτά επιπλέον ξενοδοχεία στην Κρήτη, στην Κω, τα παράλια της Τουρκίας, στην Τυνησία, στη βόρεια Ιταλία και στην Αυστρία.

Αύξηση κατά 40,6% πέρσι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πως τη χρονιά που πέρασε οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 40,6% σε σύγκριση με το 2021 και διαμορφώθηκαν στα 3.255,2 δισ. ευρώ. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 45,0% και διαμορφώθηκε σε 4.352,3 εκατ. ταξιδιώτες. Οι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν δεύτεροι όσον αφορά την εισερχόμενη κίνηση, μετά τους Βρετανούς (4,48 εκατ. τουρίστες πέρυσι στην Ελλάδα).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *