Αλβανία: Συνελήφθη Έλληνας υποψήφιος Δήμαρχος – Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών

 

Οι αρχές της Αλβανίας πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν τον Έλληνα υποψήφιο για το Δήμο Χειμάρρας.


Ο λόγος για τον Διονύση – Φρέντι Μπελέρη μέλος της ελληνικής κοινότητας της Αλβανίας και πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Χειμάρρας. Ο Έλληνας υποψήφιος Δήμαρχος συνελήφθη ξαφνικά σαν κοινός εγκληματίας από τις αλβανικές αρχές.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ήδη σε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Ο υποψήφιος συνελήφθη έξω από την οικογενειακή επιχείρηση, αφού είχε κλείσει το μαγαζί.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:


«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αλβανία: Συνελήφθη Έλληνας υποψήφιος Δήμαρχος – Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών”