Αλβανία: Στις φυλακές Τιράνων ο Μπελέρης – Για πολιτική απόφαση κάνουν λόγο οι δικηγόροι του

To πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.


Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

«Δεν αποδείχτηκε καμία εξαγορά ψήφων, το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Δεν αποδυναμώνει την εκλογική διαδικασία, αντίθετα την ενισχύει», δήλωσε.

Στο δικαστήριο βρέθηκε, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Μπελέρη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.


Μεγαλειώδης συγκέντρωση συμπαράστασης – Μίλησε η κόρη του

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας, προγραμματισμένη για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, απουσία του Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται αυθαίρετα από τις αλβανικές Αρχές.


«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Στην Χειμάρρα βρέθηκε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς, που δήλωσε την υποστήριξη και την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέργη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αλβανία: Στις φυλακές Τιράνων ο Μπελέρης – Για πολιτική απόφαση κάνουν λόγο οι δικηγόροι του”