Αλβανία: Δεν έχει αφεθεί ακόμα ελεύθερος ο Φρέντι Μπελέρης – Η προσπάθεια του Τάκη Θεοδωρικάκου και της Κυβέρνησης

 

Οι αρχές της Αλβανίας πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν τον Έλληνα υποψήφιο για το Δήμο Χιμάρας και ο ομογενής δεν έχει αφεθεί ακόμα ελεύθερος, καθώς διαψεύστηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τις αλβανικές αρχές να τον έχουν απελευθερώσει από την κράτηση.


Ο Διονύσης – Φρέντι Μπελέρης μέλος της ελληνικής κοινότητας της Αλβανίας και πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Χιμάρας,συνελήφθη ξαφνικά σαν κοινός εγκληματίας από τις αλβανικές αρχές.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

 

Οι κινήσεις της Κυβέρνησης

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ήδη σε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές.


Επικοινωνία με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, είχε για το θέμα και ο Νίκος Δένδιας. Για το θέμα έχει ενημερωθεί φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάποια σενάρια ανέφεραν πριν ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας είχε αφεθεί ελεύθερος, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν δείχνουν να ισχύουν.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών αναφέρει: «Αυτήν την Κυριακή ο λαός της Χειμάρρας έχει αποφασίσει να εκλέξει δήμαρχο με την ψήφο του. Τα μηνύματα από τα χωριά, η συσπείρωση των κατοίκων στην Χιμάρα και η μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα εξασφαλίζουν την νίκη του Φρέντη Μπελέρη στην κάλπη.

Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει.


Ο λαός της Χιμάρας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ δώδεκα χρόνια τώρα για να παρατήσει το δικαίωμά του να εκλέξει δημοκρατικά τον δήμαρχό του. Στον λαό της Χιμάρας αξίζει να έχει τον δήμαρχο που ο ίδιος επιλέγει.

Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν. Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζικά και την Δευτέρα ο Μπελέρης θα είναι δήμαρχος».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αλβανία: Δεν έχει αφεθεί ακόμα ελεύθερος ο Φρέντι Μπελέρης – Η προσπάθεια του Τάκη Θεοδωρικάκου και της Κυβέρνησης”