Άλλαξε τελείως ρότα ο Χουλουσί Ακάρ: «Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ελλάδα»

Ο Χουλουσί Ακάρ δείχνει να άλλαξε τελείως ρότα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εμφανίζεται «ήπιος» μετά από πολλούς μήνες μεγάλης έντασης και εμπρηστικών δηλώσεων.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας μίλησε στο CNN Turk για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ενώ έκανε αναφορά και στα Τέμπη.

«Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα μας θα επιλυθούν ειρηνικά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε αναφορά και για το αίτημα της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και τόνισε ότι πως η χώρα του περιμένει την επόμενη κίνηση από τους Αμερικανούς.

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Είναι θετικές οι δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο και αρνητικές από ορισμένα μέλη του Κονγκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Ισχυρή Τουρκία, σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ».


Για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Τουρκία από την αγορά των F-35 ο Ακάρ μίλησε με πιο σκληρή γλώσσα: «Αποκλειστήκαμε παράνομα από το πρόγραμμα. Δεν είναι ηθικό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση στην Ουάσιγκτον στις 18 Ιανουαρίου».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Άλλαξε τελείως ρότα ο Χουλουσί Ακάρ: «Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ελλάδα»”