Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς: Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «άλλος» στις δεύτερες κάπες, αλλά το κλίμα είναι το ίδιο

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε το τέλος του «πένθους» στον ΣΥΡΙΖΑ χθες (25.5.2023) στην Κεντρική Επιτροπή και σήμανε την αντεπίθεση ενόψει της δεύτερης κάλπης της 25ης Ιουνίου, αλλά στο κόμμα δείχνει να ισχύει εκείνη η γνωστή ρήση του θυμόσοφου λαού μας, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».


Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εν μέσω θύελλας και εσωκομματικού εμφυλίου και έτσι θα πάει ως τις δεύτερες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χθες στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν τον καλύτερο εκατό τους στην νέα εκλογική μάχη και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να παλέψουν.

«Δεν πετάμε στα σύννεφα. Αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες και σεβόμαστε το αποτέλεσμα. Αλλά σε αυτό τον αγώνα δεν πάμε για να χάσουμε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων για τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, αλλά έκανε κριτική κατά πολλών στελεχών, λέγοντας ότι η ήττα προήλθε και από καθοριστικά λάθη όλων.


Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η ευθύνη της ήττας βαραίνει πρωτίστως τον ίδιο και δεν άφησε περιθώρια για στοχοποίηση προσώπων, που θα τροφοδοτούσε την εσωστρέφεια.


Διαμήνυσε επίσης ότι πρώτο μέλημα είναι η αλλαγή της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που έβλαψαν το κόμμα και φόβισαν τους πολίτες στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Από την άλλη, πάντως, η εσωκομματική κόντρα καλά κρατεί και το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην μιλήσουν στελέχη στην ΚΕ και να στείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους στο κόμμα, τα λέει όλα και δείχνει ότι το κλίμα όχι μόνο δεν είναι καλό, αλλά μυρίζει μπαρούτι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *