Αλέξης Τσίπρας – Παύλος Πολάκης: Οι άλλοτε «κολλητοί σύντροφοι» έγιναν άσπονδοι εχθροί – Οι σχέσεις τους από την… αγάπη ως την οριστική ρήξη

Αν κάποιος δεν ήξερε τι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ρωτούσαν να περιγράψει τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη θα έλεγε χωρίς καμία σκέψη: «αδελφική». Και θα ήταν μέσα, διότι Τσίπρας και Πολάκης ήταν «κολλητοί σύντροφοι».


Πλέον όμως, όλα άλλαξαν και οι δυο τους από αδελφικοί φίλοι και συνοδοιπόροι στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν άσπονδοι εχθροί.

Η χθεσινή (26.2.2023) απόφαση του Αλέξη Τσίπρα – μέσω πηγών – να παραπέμψει στα όργανα του κόμματος τον Παύλο Πολάκη, μετά την στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστικών που έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 58χρονος Κρητικός πολιτικός, δεν προξένησε έκπληξη.

Η σχέση τους είχε αρχίσει να χαλάει εδώ και καιρό. Απλά η χθεσινή ανάρτηση του Πολάκη ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλήσει.

Πως ράγισε το γυαλί


Την περασμένη Κυριακή (19.2.2023) έγινε το επεισόδιο ανάμεσα σε Τσίπρα και Πολάκη που έδειξε ότι οι δυο τους έχουν γίνει από… δυο χωριά.


Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει τον… εκλεκτό του Πολάκη, Μιχάλη Χαιρετάκη στα ψηφοδέλτια Χανίων, έκανε τον 58χρονο πολιτικό… πύραυλο.

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε με έντονο τρόπο. Έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι αφού ο εκλεκτός του δεν ήταν στα ψηφοδέλτια, τότε δεν θα είναι κι αυτός υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου», έγραψε ανάμεσα στα άλλα ο Παύλος Πολάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε πίσω και δεν άλλαξε την απόφασή του για τον Χαιρετάκη. Ο Πολάκης έδειξε προς στιγμή να… ηρεμεί, αλλά τελικά… χτύπησε ξανά χθες με την ανάρτησή του για δημοσιογράφους και δικαστικούς και αυτή η κίνηση έκανε το γυαλί να σπάσει.


Η σχέση Τσίπρα Πολάκη και οι «τρέλες» του Κρητικού, που πάντα συγχωρούσε ο Τσίπρας

Ο Παύλος Πολάκης ήταν στο ΝΑΡ ως το 2012 και μετά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Από νωρίς ο Αλέξης Τσίπρας τον έβαλε εκ δεξιών του και τον θεωρούσε φίλο και δικό του άνθρωπο, ό,τι κι αν έκανε ο Πολάκης. Και έκανε πολλά και «τρελά» ο Κρητικός, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον συγχωρούσε πάντα.

Το Νοέμβριο του 2018 ο Πολάκης λέει: «Για να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή».

Τον Φεβουράριο του 2019 φέρεται να ηχογραφούσε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα σε συνάντηση που είχαν.

Κατά καιρούς κάνει ολομέτωπες επιθέσεις σε δημοσιογράφους, γιατρούς, πολιτικούς του αντιπάλους και τους στοχοποιεί. Κάθε φορά, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας τον συγχωρεί.

Τα τσιγάρα και οι μάσκες

Στις αρχές του 2019 ο Παύλος Πολάκης καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου ενώ υπάρχει σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Βιτένις Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όταν του έγινε ερώτηση για την εικόνα του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις ήταν λάβρος: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!».

Τον Νοέμβριο του 2019 η πανδημία καλπάζει και σκοτώνει κόσμο και τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι δρακόντεια.

Ο Παύλος Πολάκης, κάνει εμφάνιση έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία χωρίς να φορά μάσκα και μάλιστα, δεν διστάζει να βιντεοσκοπήσει αυτά που είπε και να τα αναρτήσει στα social media.

Τον Ιούνιο του 2021 αφήνει αιχμές για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Πολάκης επιτίθεται κατά των εμβολιασμών σε ομιλία του στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας τον στηρίζει για άλλη μια φορά.

Η αλλαγή σκηνικού

Τελευταία όμως τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά. Λίγο η υπόθεση Χαιρετάκη, λίγο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας… καπελώνει στον τομέα της υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Ξανθό και το κλίμα δείχνει ότι άλλαξε οριστικά.

Και η διάρρηξη στη σχέση Πολάκη – Τσίπρα φαίνεται να ήρθε μια και καλή χθες. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστικών από τον Πολάκη, οδήγησε τον Τσίπρα στο να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων, να τον καθαιρέσει από Τομεάρχη Διαφάνειας και να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αλέξης Τσίπρας – Παύλος Πολάκης: Οι άλλοτε «κολλητοί σύντροφοι» έγιναν άσπονδοι εχθροί – Οι σχέσεις τους από την… αγάπη ως την οριστική ρήξη”