Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που είχε δεχτεί επίθεση αστυνομικού με taser

Πέθανε η 95χρονη Αυστραλή, μία εβδομάδα αφού αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της taser στο οίκο ευγηρίας όπου ζούσε, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Η Κλέρ Νόουλαντ «πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19.00 περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η ηλικιωμένη που έπασχε από άνοια, «κεραυνοβολήθηκε» από έναν 33χρονο αστυνομικό, ο οποίος τη θεώρηση «απειλή», επειδή κρατούσε ένα μαχαίρι κρέατος στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ.

Ο αστυνομικός πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της κοινής επίθεσης και της απερίσκεπτης πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, τα οποία μπορούν να επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Σύμφωνα με τον Guardian Αυστραλίας, η διεύθυνση της αστυνομίας κάνει λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”, την ίδια ώρα που αρνείται να δημοσιοποιήσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αν πρώτα δεν αποκτήσει η ίδια πλήρη εικόνα για τις συνθήκες του μοιραίου περιστατικού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *