Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Πατούλης ένωσαν τις δυνάμεις τους για το εμβληματικότερο έργο της Αττικής, την ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση σήμερα (12.3.2023) στο twitter δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που είχε μεγάλο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο και εμβληματικότερο έργο της Αττικής, την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, που υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης με την Περιφέρεια Αττικής.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Πατούλης έχουν ενώσει τις δυνάμεις και προχωρούν μαζί στην υλοποίηση ενός τεράστιου έργου που αλλάζει την Αττική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στο ποστ που έκανε:

«Στην σημερινή  @RealGroupGreece έχει αφιέρωμα στο μεγαλύτερο έργο ΕΣΠΑ ανάπλασης στην Αττική που υλοποιούμε μαζί με τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο και θερμώς ευχαριστώ! Δεν θα γινόταν χωρίς τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Γιώργο Ζερβό. Αλλάζουμε την Αττική, Αλλάζουμε την Ελλάδα!».

Το εμβληματικό έργο είναι σε εξέλιξη


Το μεγάλο έργο είναι ήδη στα εξέλιξη και στα τέλη του Ιουνίου 2023, θα παραδοθεί η Α’ Φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, ύστερα από την παράταση που ζήτησε η κατασκευάστρια εταιρεία ΑΚΤΩΡ και ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής. Μεσοβδόμαδα μπήκαν Η Α’ Φάση του έργου περιελάμβανε την εγκάρσια μετατόπιση της Λ. Ποσειδώνος, τη μερική υπογειοποίησή της και παράλληλα έργα υδραυλικά, αντιπλημμυρικά και άλλα υποστηρικτικά.


Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στην Ευρώπη

Η Β’ Φάση είναι αυτή που θα αναδείξει το μεγάλο έργο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που θα έχει διαμορφωμένο τοπίο και φυτεμένο με πάνω από 3.500 δέντρα και 200.000 θάμνους, σε μια συνολική έκταση 536 στρεμμάτων. Θα υπάρξουν νέα κτιριακά έργα επιφανείας 3.957,30 τ.μ., υπόγειοι χώροι στάθμευσης επιφανείας 30.930 τ.μ., πεζογέφυρες, λιμενικά έργα όπως προβλήτες, νησίδες αλλά και διαμορφώσεις παραλίας που συμπληρώνουν την όλη ανάπλαση στο θαλάσσιο μέτωπο καθώς και λοιπά

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 365,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται σε 2 φάσεις με την πρώτη φάση να έχει υλοποιηθεί εντός της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020 (με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που ανέρχεται σε 110,44 εκατ. ευρώ) και τη δεύτερη φάση στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 με την υπόλοιπη χρηματοδότηση.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου επιδιώκει:


• Την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άσκηση – άθληση και την ψυχαγωγία.

• Την αποκατάσταση της επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικά των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης.

• Την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής.

• Τη λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης από την περιοχή του Πειραιά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Δέλτα Φαλήρου, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα Ολυμπιακά Έργα.

• Τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *