Άδ. Γεωργιάδης: Κρίκος στην αλυσίδα του μέλλοντος που θέλουμε να ζήσουμε η έκθεση «BEYOND»

Σε πάνελ με θέμα «Νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ο ρόλος τους στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας», μίλησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND», στη ΔΕΘ – HELEXPO.


«Τι ωραίο μέλλον έχουμε να ζήσουμε. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι τα καλύτερα που έχετε φανταστεί. Θα μου επιτρέψετε αφετηριακά, γιατί σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Πριν από 11 – 12 χρόνια πολλοί πίστευαν ότι η ΔΕΘ δεν έχει λόγο ύπαρξης και ότι έπρεπε να κλείσει. 12 χρόνια μετά η ΔΕΘ όχι μόνο υπάρχει, όχι μόνο διανύει τις καλύτερες της μέρες, αλλά προχωρήσαμε και μαζί, μέσα στη θητεία μου στην «BΕΥΟND» δίνοντας ένα νέο κλάδο προβολής μέσα στη ΔΕΘ – HELEXPO, όπου συμβολίζει την 20ετία που σας είπα στην αρχή ότι θέλουμε να ζήσουμε.

Η Ελλάδα μας έχασε πράγματι το τρένο σε παρελθούσες εποχές. Είναι ζήτημα των ιστορικών να δουν και να καταλήξουν τι έγινε και έχασε αυτό το τρένο. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ σήμερα με πολύ σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και με πολιτική σταθερότητα απ’ ότι φαίνεται μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Φυσικά, την τελική απόφαση θα την πάρει ο ελληνικός λαός στις 25 Ιουνίου. Με μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που το όραμά του για την ψηφιακή Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του πολιτικού οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άρα, με αυτόν τον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει πλήρη συνείδηση του τι σημαίνει οικονομικά και στρατηγικά αυτή η βιομηχανία ως πολλαπλασιαστής ισχύος για την Ελλάδα, θα έχετε τη δυνατότητα – όπως είχατε αυτά τα 4 χρόνια- να βρείτε ανοιχτές τις πόρτες, γιατί η Κυβέρνηση μπορεί να φτιάξει το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας. Όπως ξεκίνησε να το κάνει αυτά τα 4 χρόνια και νομίζω είχαμε ορατά αποτελέσματα και μεγάλη διαφορά από το παρελθόν, θα το κάνει με πολύ μεγαλύτερη ένταση και με πολύ μεγαλύτερη προσήλωση στη δεύτερη της θητεία.


Να πω ακόμα για την πόλη αυτή ότι έχει δύο πρόσωπα. Είναι μια φανταστική και πανέμορφη πόλη. Εγώ θα ήθελα να ζω στη Θεσσαλονίκη, δεν το λέω επειδή είμαι Μακεδόνας. Και είμαι πάρα πολύ περήφανος αυτά τα 4 χρόνια που φέραμε πολύ σημαντικές επενδύσεις εδώ. Digital Realty, Pfizer, Deloitte, Cisco, Chubb, Accenture, νομίζω ότι επενδυτικά κάναμε τη διαφορά στη Θεσσαλονίκη αυτήν την τετραετία.


Πιστεύω ότι η νέα γενιά έχει πολύ μεγάλη όρεξη να κάνει πράγματα. Είναι δεδομένο ότι η νέα γενιά στην Ελλάδα θέλει να απολαύσει ένα καλύτερο μέλλον και είναι δική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να τους το δώσουμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Θα είναι μια καταπληκτική «BEYOND» και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Η «ΒΕYOND» αποτελεί αναγκαίο κρίκο στην αλυσίδα του μέλλοντος που θέλουμε να χτίσουμε. Γιατί αν δεν έχουμε έναν χώρο να συναντιούνται οι εταιρείες, να προβάλουν τα επιτεύγματά τους και να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, θα πάμε πολύ πιο αργά στο μέλλον που θέλουμε να ζήσουμε».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *