Ά. Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το κλείσιμο κάθε παράθυρου συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Τα πράγματα έχουν έρθει σε αυτό το σημείο κυρίως λόγω της στάσης του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό, στρίβει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης. Πήρε τόσο κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή».

Σημείωσε ότι εξαρχής η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της αυτοδυναμίας λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δύσκολες κρίσεις, τις οποίες με μεγάλη επάρκεια αντιμετώπισε η αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Δεν είναι μόνο το θέμα να βγαίνουν τα κουκιά. Η χώρα δεν αντέχει μια εύθραυστη κυβέρνηση, που θα είναι έρμαιο κάποιων λίγων βουλευτών. Θέλουμε αυτοδυναμία, δεν είναι ζήτημα έπαρσης ή προσωπικής φιλοδοξίας του κ. Μητσοτάκη, είναι η ανάγκη της χώρας για σταθερή κυβέρνηση».

Συνέχισε την επίθεση κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «έχουμε μια κάλπη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγάλει μια κυβέρνηση ηττημένων. Είναι αναξιόπιστος ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς και ο κ. Ανδρουλάκης. Μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και με τον διάβολο ο κ. Τσίπρας. Αν τους δοθεί ευκαιρία, θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ηττημένων, αυτό θα πρέπει να το σταθμίσουν οι πολίτες».


Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί ο πρωθυπουργός «κόβει» κάθε γέφυρα συνεννόησης με το «ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη», όπως λέει, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Κυρίως, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο συνεργασιών, αλλά και ως προς τη στήριξη ή την ψήφιση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να πάνε τη χώρα μπροστά».


Πρόσθεσε, επίσης, πως «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παίρνει κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κύριο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του πρώτου κόμματος με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, θεωρούμε και ελπίζουμε αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα της κάλπης. Μας λέει ότι δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός της χώρας ο πολιτικός που θα επιλεγεί από τους πολίτες. Τότε, εκεί προφανώς μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή και νομίζω ότι σταματά και κάθε συζήτηση για συνεργασίες. …Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει κάνει κάποιες πολύ σαφείς επιλογές».

Στη συνέχεια, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τον διαχωρισμό «του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» από τον κόσμο που το ψηφίζει και ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Υπάρχει όντως ο κόσμος που ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ με τον οποίο η ΝΔ, τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα στα χρόνια της πολιτικής τοξικότητας και της έντασης, είχε συμπορευτεί σε κρίσιμες στρατηγικές επιλογές της χώρας. Συνομιλούσε. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές που έχουν γίνει, για παράδειγμα, όπως ο αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη, όπου κι εκεί υπήρξε μια συμπόρευση. Σε αυτούς απευθυνόμαστε».

Ερωτηθείς για τις υποκλοπές, είπε ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, η συζήτηση έγινε εκτενώς και αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και κανένα κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή. Πρέπει να αφήσουμε δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.»

Σε ερώτηση εάν η ΕΥΠ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ευθύνη του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Ναι, θα είναι υπό την σκέπη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ, δεν θα αλλάξει αυτό, αλλά με τα νέα φίλτρα που βάλαμε. Κάναμε πολλά βήματα που θα έπρεπε να είχαν εκτιμηθεί».


Αναφορικά με τον σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη σχολίασε ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. «Αν η Αλβανία θέλει να έχει κάποιο μέλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μετέρχεται τέτοιες πρακτικές. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης και μέσω της ΕΕ.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ά. Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ»”