Ά. Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει, ανακαλύπτει «σκάνδαλο» μία μέρα μετά το debate

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Άκης Σκέρτσος, μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate των πολιτικών αρχηγών.


Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανακοίνωση του, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον οποίο λέει ότι «προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει “σκάνδαλο”».

«Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος.

«O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, επισημαίνει ότι «η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη». Προς απόδειξη των όσων αναφέρει, δημοσιοποίησε το άρθρο του Economist και ολόκληρη η έκθεση.


Σε ευθεία επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις παρακολουθήσεις προχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Σε δήλωσή του εξερχόμενος από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για παραδοχή του πρωθυπουργού στο χθεσινό ντιμπέιτ, πως υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και πως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.


«Αν δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή; Και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο, παρανόμως υπέγραφε τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά, η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;».

«Η αναφορά του κύριου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», είπε Αλέξης Τσίπρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *