24ωρη απεργία: Στους «δρόμους» και οι εκπαιδευτικοί – «Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχουν απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, για να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.


Σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση, καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

«Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα ‘ανθρώπινα’ λάθη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η ΔΟΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στης συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στην απεργία υπό τη σκέπη της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, καλεί εκ νέου τους δασκάλους να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. από την ατομική αξιολόγηση.


Τέλος, η ΠΟΣΔΕΠ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς με τη μορφή που αποφασίζουν οι σύλλογοι ΔΕΠ (αποχή από καθήκοντα, στάση εργασίας, απεργία).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *