Ευγενία Μανωλίδου: Εξαιρετική βραδιά στην Αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών

Η Ευγενία Μανωλίδου εκθείασε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα τη μουσική συνύπαρξη Ελλήνων και Κινέζων μουσικών στην Αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών.


Η ανάρτησή της έχει ως εξής:

Καλή κινεζική Πρωτοχρονιά!

Τι εξαιρετική βραδιά ήταν αυτή στην Αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών!

Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον αξιότιμο Κινέζο Πρέσβη στην Ελλάδα Xiao Junzheng και στην Κινεζική Πρεσβεία για την απίστευτη τιμή να προσκληθούμε να γιορτάσουμε την Κινεζική Πρωτοχρονιά, εγκαινιάζοντας την ευοίωνη χρονιά του Δράκου με τόσο αρμονικό και πολιτισμικά πλούσιο τρόπο.


Χθες το βράδυ, η σκηνή του Ωδείου Αθηνών ζωντάνεψε από τις μαγευτικές μελωδίες περισσότερων από 20 εξαιρετικά ταλαντούχων νέων μουσικών, που εκπροσώπησαν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Ωδείο Αθηνών, το Κινεζικό Ωδείο και τους αγαπημένους μας Κινέζους μουσικούς εδώ στην Ελλάδα. Μαζί δημιούργησαν ένα μουσικό αριστούργημα που καθήλωσε τις καρδιές περισσότερων από 600 ακροατών που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο.


Η συγχώνευση των παραδοσιακών κινεζικών και ελληνικών οργάνων στη σκηνή δεν ήταν μόνο ένα θέαμα που έκοβε την ανάσα, αλλά και ένα συγκλονιστικό σύμβολο των βαθιών ανταλλαγών και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των δύο αρχαίων πολιτισμών μας. Ήταν μια πραγματική γιορτή της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της ενότητας, υπενθυμίζοντάς μας την ομορφιά που αναδύεται όταν διαφορετικές παραδόσεις συνυπάρχουν.

Είθε το πνεύμα της συνεργασίας και της αρμονίας να συνεχίσει να αντηχεί στις καρδιές μας, προωθώντας τη μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση μεταξύ των λαών της Κίνας και της Ελλάδας.

Σε μια χρονιά γεμάτη ευημερία, χαρά και ατελείωτες δυνατότητες!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ευγενία Καραγιαννίδου (@manolidoue)


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *