ΕΡΤ1: Ευρυδίκη, Πάνος Μουζουράκης και Μαρία Σακελλάρη εμφανίζονται αύριο στις 22:00 στο «Μουσικό κουτί»

Το «Μουσικό κουτί» της δεκαετίας του ’90 ανοίγει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Ευρυδίκη, τον Πάνο Μουζουράκη και τη Μαρία Σακελλάρη, για να μας θυμίσουν τα τραγούδια με τα οποία χορέψαμε, δακρύσαμε και ερωτευτήκαμε ως έφηβοι και όχι μόνο!


Tα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά και ξένα τραγούδια της δεκαετίας του ’90 παίζονται… αλλιώς. Ξύλινα Σπαθιά, Χρήστος Θηβαίος, Nirvana, Καίτη Γαρμπή, Πυξ Λαξ, Red Hot Chili Peppers και Χάρις Αλεξίου βάζουν «φωτιά» στο «Μουσικό κουτί».

Όλες οι ιστορίες και οι μουσικές αφορούν τη δεκαετία του ’90, που μας άφησε πολύ πλούσια κληρονομιά στη μουσική. Στη διεθνή σκηνή συνυπάρχουν η grunge με τη χιπ χοπ και η νέα ηλεκτρονική σκηνή με παλιότερους και πιο κλασικούς ποπ και ροκ καλλιτέχνες. Στην Ελλάδα πάλι συνυπάρχουν το λαϊκό ποπ τραγούδι με τη νέα έντεχνη και ροκ σκηνή και με άλλα πιο εναλλακτικά μουσικά ρεύματα.

Τι συνδέει όμως την Ευρυδίκη, τον Πάνο Μουζουράκη και την 16χρονη Μαρία Σακελλάρη με τα 90s;

Για την Ευρυδίκη είναι η δεκαετία-ορόσημο για την καριέρα της, καθώς έρχεται από την Κύπρο στην Ελλάδα και το 1991 κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Η πρώτη φορά».


Για τον Πάνο Μουζουράκη είναι η δεκαετία της εφηβείας και η εποχή που αρχίζει να τραγουδά σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, ενώ η έφηβη ερμηνεύτρια Μαρία Σακελλάρη ακούει φανατικά τραγούδια που σφράγισαν τη συγκεκριμένη δεκαετία!


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *