Διαδικτυακή απάτη με το λογότυπο της ΕΡΤ: Βίντεο δημοσιογράφων τροποποιήθηκαν ψηφιακά για μη νόμιμη εκμετάλλευση

Για διαδικτυακή απάτη με το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε., με βίντεο το οποίο έχει τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και χρησιμοποιεί τις φωνές και την εικόνα των δημοσιογράφων Χριστίνας Βίδου, Αντριάνας Παρασκευοπούλου και Σμαράγδας Αγορογιάννη, καθώς και της παρουσιάστριας Νάνσυς Ζαμπέτογλου, για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους, σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς, προειδοποιεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινήθηκαν και διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αγνώστων, τα οποία χρησιμοποιούν παράνομα τόσο το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και την εικόνα και τις φωνές των δημοσιογράφων Χριστίνας Βίδου, Αντριάνας Παρασκευοπούλου και Σμαράγδας Αγορογιάννη και της παρουσιάστριας Νάνσυς Ζαμπέτογλου, με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΡΤ, τα εν λόγω βίντεο αγνώστων συνιστούν προϊόν διαδικτυακής απάτης με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ Α.Ε.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η ΕΡΤ Α.Ε. επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της για την άρση και οριστική παύση της διαδικτυακής απάτης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *