Debate 2023: Πρώτη η ΕΡΤ στην τηλεθέαση

Η ΕΡΤ αναδείχθηκε χθες Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, πρώτη σε τηλεθέαση, αν και την τηλεμαχία αναμετέδιδαν την ίδια ώρα σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.


Η  ΕΡΤ σημείωσε συνολικά ρεκόρ τηλεθέασης, που άγγιξε το 22% και ήρθε πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Nielsen, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3, που μετέδωσαν το debate, σημείωσαν μέσο όρο τηλεθέασης 20,1% και 1,9% αντίστοιχα, ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό το παρακολούθησαν περισσότερα από 2.100.000 άτομα.

Τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια σημείωσαν ΜΟ τηλεθέασης πολύ μικρότερο από τη δημόσια τηλεόραση, με τον ΣΚΑΪ να έρχεται δεύτερος με 10,8%. Ακολούθησαν ο ALPHA με 9,3%, το OPEN με 6,7%, ο ΑΝΤ1 με 4,5% και το STAR με 3,5%.

Πίσω από την ΕΡΤ έμεινε όμως και το MEGA, αν και μετέδωσε, σε απευθείας σύνδεση, έναν κρισιμότατο ποδοσφαιρικό αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης του Champions League. Έκανε ποσοστό τηλεθέασης 17,2%.


Οι τηλεθεατές έμειναν συντονισμένοι με την ΕΡΤ και μετά την τηλεμαχία, παρακολουθώντας την εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη που ήταν επικεντρωμένη, όπως είναι φυσικό, στα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.


Παρά το προχωρημένο της ώρας, ο «Επίλογος» σημείωσε ΜΟ τηλεθέασης 12,8%, ποσοστό που ήταν το μεγαλύτερο σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπομπές που μετέδωσαν τα ιδιωτικά κανάλια την ίδια ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση για πρώτη φορά του debate στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3 είχε θετικό αντίκτυπο. Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας επικρότησε τον τρόπο διοργάνωσης και παρουσίασης της τηλεμαχίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί και κατάκτηση των χρόνιων διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, που παλεύει σταθερά για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Debate 2023: Πρώτη η ΕΡΤ στην τηλεθέαση”